nekategorirano

Zakaj je s slušnimi aparati WIDEX MOMENT narejen tako velik korak v smeri naravnega sluha?

Že desetletja je bila industrija slušnih aparatov prisiljena sprejeti dejstvo, da ne glede na to, kako dober je slušni aparat, zvok vedno zveni kot poseben zvok iz slušnega aparata. Uporabniki ga pogosto opisujejo kot kovinski in umeten, zato se je zdel bolj ali manj daleč od naravnega zvoka, ki so si ga lahko zapomnili iz časa, preden je izguba sluha vplivala na njihovo doživljanje sveta.

Pri podjetju Widex so se odločili, da ne morejo dvigniti rok nad to situacijo in že leta poskušajo priti do rešitve tega problema. Vemo, da se najboljša slušna izkušnja začne s popolno oddajo zvoka v ušesu. Zato moramo spremeniti paradigmo popolnosti zvoka, če želimo postaviti nov standard kakovosti zvoka, ki bi ga uporabniki morali doseči s svojimi slušnimi pripomočki.

»Ko gledamo po svetu, imamo neverjetno veliko ljudi z okvaro sluha, ki ne nosijo slušnih aparatov in ki v vsakdanjem življenju preprosto nimajo nikakršnih koristi od slušnih aparatov. Tako smo res želeli izvedeti, kateri so glavni razlogi, da ljudje svoje slušne pripomočke spravijo v predal ali pa sploh ne poskrbijo za svoj sluh in se ne odločijo za slušne aparate. “

Robotski zvok – kot bi nekdo govoril po cevi

Izkazalo se je, da čeprav je tradicionalna tehnologija slušnih pripomočkov odlična za uporabnike s hujšo izgubo sluha, pa lahko pride do izzivov pri blagih do zmernih izgubah sluha. Adam pojasnjuje: 

»Vidimo, da imajo nekateri slabe izkušnje pri prvi uporabi slušnih aparatov. Pritožujejo se, da zvok, ki ga slišijo ni tak kot pred izgubo sluha. Ugotovili smo, da zvok, ki prihaja od zunaj v ušesni kanal in se nato obdela s pomočjo slušnega aparata zaradi zakasnjene razlike  ustvarja ta robotski, nenaraven zvok, kot bi nekdo govoril po cevi.«

Za Adama je bilo reševanje tega problema ključnega pomena za zagotavljanje najboljše kakovosti zvoka vsem uporabnikom, ne glede na izgubo sluha. To je bil naslednji korak na poti k naravnemu zvoku. “V tem je bistvo našega početja: trudimo se, da zvok s pomočjo slušnega aparata zveni čim bolj naravno,” pojasnjuje Adam. »Rešitev, ki smo jo našli, je bil slušni aparat, kjer zvok potuje tako rekoč brez zamude. Gre za tako imenovano ZeroDelay ™ tehnologijo, kjer imamo izjemno hitro obdelavo zvoka s pomočjo slušnega aparata. ” Tehnologija ZeroDelay ™, ki poganja neverjetno naravno zvočno pot PureSound ™ WIDEX MOMENT ™, omogoča hitrost obdelave zvoka že v  0,5 milisekundi. To je vsaj  desetkrat hitreje kot drugi  vodilni digitalni slušni aparati.